Seurojen ja yhdistyksien tapahtumia

Tölby hembygdsförening ordnar midsommarfest med marknad 19.6 kl.18-20.
Läs mer här


Tisdag 4.6 kl.19 drar vi igång uteträning med kettlebells vid Tölby hembygdsförening!

Träning med kettlebell är en effektiv och enkel träning som passar dig som vill träna styrka, uthållighet och explosivitet.
Man behöver inte vara stark för att kunna träna med kettlebells, man anpassar vikten på kettlebellsen enligt egen förmåga.

Tölby hembygdsförening har 30st kettlebells mellan 4-16kg som man får låna.
Ta med jumppamatta, vattenflaska och egen kettlebell om du vill.

Träningen drar igång 4.6 och kommer att hållas varje tisdag kl.19 under 11 veckor, sista planerade tillfället 13.8.

Du behöver inte anmäla till träningen på förhand. Man betalar 5e/träningstillfälle. Kassörskan sitter på trappan före träningen börjar.
(Pensionärer och ungdomar 2e/gång)

Vid regn hålls träningen inomhus i Tölby hembygdsförening.


IF Femman järjestää: 
Aktia cup, lue lisää 
Sommarläger, lue lisää

 


Stundars friluftsmuseum är under sommarsäsongen 24.6–15.8 öppet alla dagar kl. 11-16.

Under sommarsäsongen guidar vi varje dag vid flera olika tidpunkter. Det ordnas varierande temaguidningar i museibyn, samt guidningar för barn och guidningar i djurgården. Vid lämpligt väder går det att pröva på exempelvis gammaldags klädtvättning eller bakning i Smedens stuga. I djurgården hålls ett par gånger i veckan djurguidningar, där du får följa med hur bonddjuren matas och tas om hand.

I Lekbondstugan får barnen leka gammaldags lantliv i en äkta miljö. I Lekfähuset finns våra husdjur i trä som behöver bli omskötta och matade av små hjälpredor. I Leklanthandeln är det roligt att väga, mäta, köpa och sälja varor. I Snickarboden finns riktiga verktyg och där kan man pröva på att spika och såga.

I museibyn ordnas under sommarsäsongen även en lekdag på torsdagen 4.7, för barn och leksinnade vuxna. På lördagen 3.8 blir det Hantverkardag, då museibyn är fylld med hantverkare som demonstrerar sin yrkesskicklighet.

Dessutom finns det tre konstutställningar på Stundars att besöka under sommaren: Konstnär Fritz Jakobsson i Hemmersgården, bildkonstnär Paula Blåfield i Fähuset, samt brodös Pernilla Vikström i Stenhuggarens stuga

Inträdet kostar 8€ för vuxna, 5€ förstuderande och pensionärer, samt 3€ för barn. Kom ihåg att Stundars är ett Museikortsmål.


Byagårdsföreningen i Toby håller sitt sommarcafe i Toby Byagård öppet under juni till augusti varje tisdag mellan kl 18:00 och 20:30.

Vi startar med vårt SommarCafe tisdagen den 4 juni 2024 kl 18:00.

Vi serverar kaffe, te eller saft med hembakat bulla. Byagården finns på adressen Brobackvägen 6 i Toby.

Samma kvällar spelas petanque på planen intill.


Vaasa-Mustasaari oppaat ry - Vasa-Korsholm guider rf

Opastetut kävelykierrokset: https://vaasamustasaarioppaat.fi/kavelykierrokset/
Guidade promenadturer: https://vaasamustasaarioppaat.fi/sv/promenadrundturer/